luni, 8 aprilie 2013

Semimaraton Intersport Brasov 2013 - Raport de cursa




Semimaratonul de la Brasov se anunta a fi prima competitie de anvergura a anului. Cu peste 750 de concurenti inscrisi incepe sa devina ( desi este la a 2-a editie ) o cursa de traditie in peisajul alergarilor montane.
Desi e incadrat in categoria competiilor de alergare montana profilul traseului si diferenta de nivel “relativ mica “ fac din aceasta competitie una extreme de rapida, timpii de finish fiind asemanatori unei curse de plat ( cel putin pentru primele locuri ).
Punctul de start este Piata Unirii din Brasov, o piata mica insa incarcata de istorie in vecinatea careia sa afla Biserica Sfântul Nicolae ( 1292 ) precum si prima scoala romaneasca (zidită în anul 1495, reclădită la 1760).
Primii 2,5 kilomatri ai cursei au loc pe strazile inguste ale Brasovului urmate de o portiune de drum forestier  pana la km 3 ( Pietrele lui Solomon ) unde traseul de cros se desparte de cel de semi.
Punctul de alimentare de aici este bine aprovizionat cu apa, bautura isotonica, fructe, etc.
De la acest punct incepe urcarea pe drum forestier pana la km 8 in Poiana. Urcarea nu este foarte abrupta, pentru cei obisnuiti cu maratoanele montane fiind usor alergabila.
Din acest punct traseul continua in coborare usoara pe poteca si in final drum forestier pana la km 18 unde mai urmeaza o urcare prin padure inainte de ultima coborare si linia de sosire.

Tips & Tricks

Daca vreti sa realizati un timp bun pozitionati-va din timp cat mai aproape de start. Deoarece strazile sunt inguste din momentul startului pana se ajunga la drumul forestier se creaza o “coada” unde alergatori mai rapizi vor pierde timp pretios incercand sa depaseasca.
Deoarece punctele de alimentare sunt bine aprovizionate cu apa si alimente nu este necesar un rucsac de hidratare sau borseta cu bidon. Eu am facut greseala de a-mi lua borseta si pot spune ca am ajuns cu bidonul plin cu apa inapoi la start .
+ :

  • Atmosfera
  • Organizare buna
  • Puncte de alimentare bine aprovizionate ( apa, isostar, fructe, glucoza, ciocolata )
  • Noroiul de pe traseu :)
- :

  • Noroiul de pe traseu 
  • Mai multe toalete puse la dispozitia alergatorilor
------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2 comentarii: